fbpx

IMUPRO este un test de diagnosticare a alergiilor alimentare întârziate (de tip III/IgG) dezvoltat de compania germană R-Biopharm. Conceptul IMUPRO combină o analiză de sânge complexă, care identifică riguros eventualele alergii alimentare întârziate, cu o strategie personalizată post-testare. Această abordare s-a dovedit cheia îmbunătăţirii stării de sănătate a sute de mii de pacienţi din peste 40 de ţări care s-au confruntat cu afecţiuni gastrointestinale, dureri cronice, probleme cu greutatea sau afecţiuni dermatologice.

Alergii imediate (IgE) versus alergii alimentare întârziate (IgG)

Alergiile alimentare imediate se manifestă, aşa cum indică şi numele, la câteva minute după ingerarea unui aliment sau contactul cu un alergen cum este praful sau polenul, prin umflarea buzelor şi a gâtului, dispnee, erupţii pe piele sau chiar şoc anafilactic. Spre deosebire de acest tip de reacție, alergia alimentară întârziată poate fi identificată numai pe baza analizării unei probe de sânge care măsoară nivelul anticorpilor IgG din sânge, produşi de organism ca răspuns la alimentele procesate necorespunzător. Și asta pentru că reacțiile în cazul unei astfel de alergii se manifestă cu întârziere (de la 3 ore până la 3 zile), ceea ce face dificilă stabilirea unei relații de tip cauză-efect între un aliment și diverse simptome.

De ce apar alergiile alimentare întârziate?

Alergiile întârziate sunt reacții anormale ale organismului la proteinele din alimente şi apar atunci când bariera intestinală este deteriorată de obiceiuri alimentare dezechilibrate, stres, factori din mediul înconjurător, medicamente, alcool, infecţii intestinale sau prezenţa unor toxine. În mod normal, bariera intestinală identifică alimentele şi componentele acestora ca fiind inofensive. Însă atunci când această barieră este deteriorată, celulele intestinului nu mai tratează alimentele ca fiind inofensive, iar sistemul imunitar contraatacă prin producerea de anticorpi de tip IgG (supranumiţi şi „a doua linie de apărare a sistemului imunitar”).

Anticorpii IgG se ataşează la proteinele alimentare, formând aşa-numitele complexe imune. Complexele imune formate în tubul digestiv se răspândesc în tot organismul prin sânge şi sunt depuse în diverse ţesuturi, pentru a fi mai apoi distruse de celule speciale. Astfel, în organism se elibereză radicali liberi agresivi și alte substanțe care pot produce leziuni celulare și reacții inflamatorii locale. Prin nerecunoaşterea factorului declanşator real, adică alimentele, și prin neîndepărtarea lui, leziunile nu pot fi reparate. Rezultatul este apariția unei inflamaţii cronice.

Iar inflamația cronică este una dintre principalele caracteristici ale bolilor cronice. Printre acestea se numără boala Crohn, sindromul de colon iritabil, deficienţa cronică de fier, obezitatea, diabetul, hipotiroidismul, afecţiunile articulare, bolile autoimune, astmul şi rinitele non-infecţioase, anxietatea, depresia, dermatitele atopice, eczemele sau psoriazisul.

CONCEPTUL IMUPRO – diagnostic și dietă personalizată

Testul IMUPRO indică, prin măsurarea concentrației nivelului anticorpilor de tip IgG din sânge, alimentele pe care organismul nu le procesează corect și care, prin reacțiile pe care le determină astfel, pot reprezenta cauza multor afecțiuni cronice și simptome supărătoare. Rezultatele analizei de sânge care se efectuează în laboratorul din Germania al companiei, vin însoțite de un plan de dietă personalizată și o carte de rețete menite să ajute pacientul în reconfigurarea meniului zilnic. Recomandările făcute țin cont și de alergiile imediate (de tip IgE) pe care pacientul este rugat să le indice, în măsura în care le cunoaște.

Variante de testare

ImuPro Screen. Este o metodă simplă și rapidă de diagnosticare unei alergii de tip IgG, mai ales atunci când există o suspiciune de sensibilitate non-celiacă la gluten. Este o analiză care testează reacția la 22 de alimentate care potrivit statisticilor dau cel mai frecvent alergii alimentare întârziate. Rezultatele nu sunt însoțite de recomandări nutriționale.

ImuPro Screen+ . Oferă o analiză personalizată a reacției la 44 de alimente, cum ar fi produse lactate, cereale, ou de gaină etc. Rezultatele nu sunt însoțite de recomandări nutriționale.

ImuPro Basic testează 90 dintre cele mai importante alimente, cum ar fi cărnuri, legume, fructe, cerealele cel mai frecvent consumate sau oul de gaină. Rezultatele sunt însoțite de sfaturi nutriționale personalizate care vor include recomăndari individualizate pentru rotația alimentelor la intervale de 4 zile.

ImuPro Basic+ testează 180 de produse alimentare. Acestea includ cele 90 de alimente din testul ImuPro Basic, dar și alte grupe de produse alimentare – care pot constitui alternative viabile la produsele care în mod frecvent generează intoleranțe: cereale fără gluten, alternative la produse lactate, alternative la oul de găina, alte specii de pește, vânat și mult mai multe legume și fructe.

ImuPro Complete testează 270 de alimente și aditivi (inclusiv cele 90 de alimente de la ImuPro Basic). Pe lângă cărnuri, legume, fructe, cerealele cel mai frecvent consumate sau oul de găină, această variantă testează și alternativele acestora și alimente specifice altor regiunii geografice. În plus, este examinat și un număr mare de condimente, ceaiuri, tipuri de cafea, vinuri și agenți de îngroșare sau de conservare. Rezultatele sunt însoțite de recomandări de dietă personalizate și o carte de rețete pentru pregătirea alimentelor permise.

 

CategoryArticole

2015 © Copyright UNION Medical | Powered by IT EcoServ

Pentru programari sunati la 0364 998

Call Now Button