fbpx

Ecografia hepatică multiparametrică este o tehnică imagistică medicală modernă, neiradiantă, neinvazivă, fără efecte secundare, fiind utilizată pentru a evalua complex ficatul într-o singură examinare.


Această tehnică combină diferite metode ultrasonografice cum ar fi ecografia în modul B, ecografia Doppler, elastografia, dar și diferiți algoritmi de calcul automat pornind de la imaginea ecografică (de exemplu indexul hepato-renal). Toate aceste informații sunt necesare pentru a aprecia aspectul și structura ficatului, circulația de la nivelul vaselor de sânge sau de la nivelul unor formațiuni din interiorul acestui organ, dar și pentru a măsura rigiditatea și gradul de încărcare grăsoasă a ficatului.
Acestă evaluare multiparametrică este importantă pentru a diagnostica și urmări evoluția în numeroase afecțiuni hepatice cum ar fi steatoza hepatică, ciroza hepatică sau hepatite cronice determinate de infecția cu virusul hepatitei B sau C, consum de alcool sau de alte cauze mai puțin frecvente, formațiuni benigne sau maligne ale ficatului. În plus, această metodă imagistică aduce informații esențiale și în alte afecțiuni cum ar fi splenomegalia din bolile hematologice sau metabolice, tromboze de venă portă sau splenică sau vene suprahepatice, insuficiență cardiacă dreaptă sau boli ale pericardului.

CategoryFără categorie

2015 © Copyright UNION Medical | Powered by IT EcoServ

Pentru programari sunati la 0364 998

Call Now Button