Acidul gastric produs de către stomacul omului, pentru a descompune mâncarea, este atât de puternic incât poate dizolva o lamă de ras. Durata vieții unei celule intestinale este de 12 ore. Cea a unei celule a peretelui stomacului este de maxim 2 zile. Stomacul trebuie să își refacă membrana mucoasă de protecție la fiecare 3 zile pentru a evita autodigerarea cauzată de proprii acizi.
Dacă saliva nu poate dizolva ceva, atunci nici nu putem simți gustul. Secretăm circa un litru de salivă pe zi și inghițim în medie de două ori pe minut.
Corpul omenesc eliberează în circa 30 de minute destulă energie cât să incălzești un litru de apă.
Corpul unui om conține: destul potasiu pentru a provoca explozia unui tun de jucărie; destul zahăr pentru a umple un borcan; destulă grăsime pentru a face 7 bucăți de săpun; destul fier pentru a face un cui; destul sulf pentru a deparazita un câine și suficient fosfor pentru a produce 250 de chibrituri. În funcție de alimentele consumate și de greutatea și sănătatea corporală, aceste cantitati pot diferi semnificativ.
Dacă cantitatea de apă din corpul omenesc este redusă cu 1% ne va fi sete, iar dacă este redusă cu 10%, este deja fatal.
O persoană poate trăi fără mâncare până la o lună, dar fără apă, maxim o săptămână.
Dacă ați mânca fiind asezați în cap, mâncarea ar continua să traverseze esofagul, deoarece mușchii esofagului vor continua să impingă mâncarea către stomac. Drumul alimentelor de-a lungul esofagului durează cca. 8 secunde. Stomacul digeră o masă bogată în grăsimi în aproximativ 6 ore, în timp ce pentru o masă bogată în carbohidrați, îi sunt necesare doar 2 ore. Durata medie a digestiei în intestinul subțire este între 3 și 5 ore. În intestinul gros, mâncarea este apoi digerată între 4 ore și până la 72 ore.
După mesele bogate, se spune că auzul nostru scade. Nu mai percepem sunetele din jurul nostru la fel de bine, chiar și atenția scade.
Un bărbat obișnuit mănâncă apoximativ de 50 de tone de alimente de-a lungul vieții pentru a menține o greutate de circa 80 de kg.