fbpx

SPIRULINA. SUPER-ALIMENT CU PROPRIETĂȚI ANTIINFLAMATORII

Chiar este consumată din vremuri străvechi, spirulina a devenit cu adevărat cunoscută atunci când NASA a propus ca această algă să fie cultivată în spațiu pentru a fi utilizată de astronauți. Spirulina este o algă albastră-verde care crește în mod natural în lacuri și iazuri.

Spirulina este una din cele mai bogate surse de nutrienți de pe pământ. O lingură de spirulină pudră (cca. 7g) oferă organismului: 4g de proteine, 1.7g de carbohidrați, 1g de acizi grași ( Omega-6și Omega-3), 11% din doza zilnică recomandată (DZR) de vitamina B1, 15% din DZR de vitamina B2, 4% din DZR de vitamina B3, 21% din DZR de cupru și 11% din DZR de fier. Deasemenea este o sursă bună de magneziu, potasiu, mangan și mai mulți carotenoizi, incluzând zeaxantina și clorofila. Dar cel mai important, spirulina conține antioxidanți care protejează organismul.
Principala componentă activă a spirulinei se numește ficocianină. Ficocianina ( substanță antioxidantă care dă și culoarea albastră-verzuie) luptă împotriva radicalilor liberi și inhibă producerea de celule inflamatorii, grație proprietăților sale antiinflamatorii și antioxidante.

Spirulina consumată pulbere în diferite preparate, tablete sau capsule are extrem de multe beneficii:


– Menține sănătatea pielii și oaselor
– Contribuie la combaterea oboselii cronice
– Îmbunătățește musculatura și anduranța
– Eficientă împotriva anemiei
– Îmbunătățește memoria și performanța academică
– Luptă împotriva bolilor de ficat
– Benefică în curele de slăbire
– Antidot împotriva otrăvirii
– Luptă împotriva alergiilor- eficientă în combaterea rinitei alergice
– Reglează presiunea arterială
– Controlează colesterolul
– Stimulează imunitatea.

CategoryFără categorie

2015 © Copyright UNION Medical | Powered by IT EcoServ

Pentru programari sunati la 0364 998

Call Now Button