fbpx

Vă îndemn sa fiți mai empatici, să aveți mai multă compasiune atât față de propria persoană cât și față de ceilalți.

      Din experiența mea de psiholog, vă pot spune faptul pentru care majoritatea persoanelor  apelează la acest serviciu. Pentru că persoanele în cauză nu se simt înțelese, se simt judecate de către cei din jur iar astfel se declanșează stări psihice și fizice problematice. Automat apar emoții de rușine, frica de stigmatizare gen „sunt nebun”, ” eu sunt o problema, pentru că ceilalți nu mă ințeleg”, și apare inhibarea emoțională, persoana devine introvertită,  se izolează social, se declanșează stări de anxietate, depresie sau apare consumul de alcool, droguri și/sau comportamente disfuncționale.

Tot acest proces disfuncțional poate fi modificat și abordat printr-un mod benefic și fără multe costuri.

Sună ca o provocare, poate chiar este, dar dacă observați ca persoana din fata Dumneavoastra vă transmite semnale de  tristețe, nemulțumire, lipsă speranță de viață, agitație, emoții negative , vă propun sa fiți empatici, înțelegători  față de nevoile ei ( fiecare persoană este diferită și are nevoi diferite), și să o îndrumați către un specialist ( o să vă simțiți mai bine; ati contribuit la binele unei persoane).

Unele semnale sunt indicate de a fi depistate devreme pentru evitarea complicațiilor.

Este extrem de important sa fim atenți la starea fizică și psihică a noastră cât și a celor din jurul nostru, pentru o funcționare zilnică optimă.

Psiholog Tănăsescu Raluca.

CategoryFără categorie

2015 © Copyright UNION Medical | Powered by IT EcoServ

Pentru programari sunati la 0364 998

Call Now Button